En enkel metod som gör livet enklare att hantera

posted in: Personlig coaching | 0

Jag har en mycket enkel metod som jag ibland tar till när jag känner att livet har  för mycket att erbjuda. Du vet när ekorrhjulet bara snurrar och man börjar förlora fokus och allt bara känns övermäktigt.

Det första du gör är att sätta dig vid ett bord där det bara är en plan yta, dvs ingenting som stör. Framför dig på bordet så lägger du en hög med vita A5 kort. Har du inte det så tar du helt enkelt A4 papper och delar på mitten.

Börja sen med koppla bort alla tankar. Är du van att meditera så kan det vara en bra metod, annars försöker du bara varva ner så du kan fokusera på uppgiften. När du har rensat tankarna så tänker du:

Vad behöver jag göra? 

Det första som poppar upp skriver du ner på ett papper framför dig och gör en cirkel runt. Du ska bara förkorta det med ett ord inte skriva en hel uppsats. Du fortsätter så tills du inte kommer på fler saker. Du har nu en hög med kort framför dig med bara ett ord på och en cirkel runt.

Lägg nu ut korten på bordet framför dig så att du ser dem och sen tar du ett av dem och skriver när du behöver ha gjort det som står på kortet i översta högra hörnet. Efter det så skriver du uppe i vänster hörn vad du behöver ha gjort innan för att klara av uppgiften. Nu har du satt grunden. Nere i höger hörn skriver du vem/vilka som kan hjälpa dig att klara av uppgiften och avslutar med hur du kommer att känna dig när du klarat av den.

Jag har nedan gjort ett exempel utifrån en uppkörning för körkort den 2/12-16. Jag har gjort bedömningen att jag behöver övningsköra minst 2 ggr/veckan för att klara av det. För att klara av det så kan jag be min mamma, pappa och Kalle att hjälpa mig och jag kommer känna mig stolt när jag är klar.

2016-09-19-20-38-27

När alla korten är klara så brukar jag lägga ut dem på bordet och lägga dem i den ordning som jag behöver klara av dem. Sen är det bara att ta fram kalendern och planera in de olika aktiviteterna samt ringa/maila till dem som kan hjälpa mig.

På relativt kort tid så har du fått till en bra plan för att klara av alla de sakerna som stressar dig och du kommer redan nu känna dig mycket lugnare och har mycket bättre förutsättningar att klara av det som ligger framför dig.

Har du frågor så skriv gärna så hjälper jag till. Du hittar min kontaktinformation under Kontakt.

Leave a Reply